В Пловдив започна ремонтът на Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие
Автор: Васил Динев 11:03 / 17.04.2018Коментари ()4904
Първа копка на ремонта на Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие по Оперативна програма "Региони в растеж", направиха днес заместник-кметовете на Пловдив Георги Титюков и Димитър Кацарски, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В сградата, която се намира на ул. "Стойчо Мушанов" 48, се помещава и БЧК. 

Озеленяване, нова настилка, подмяна на оградата, достъпна градска среда, детска площадка са само част от предвидените дейности. Сериозна работа очаква и самата постройка, която е констатирана като проблемна. И още - ще се изгради асансьор, ще бъде подменена дограмата, ще се въведат мерки за енергийна ефективност. 

Общата стойност за ремонта конкретно тук е около 368 000 лева (без ДДС), срокът за изпълнение е около половин година, без в това време да са включени проектиране и съгласуване. 

"Надявам се в края на годината да се поздравим с изцяло реновирана социална структура", коментира зам.-кметът по социална политика на Пловдив Георги Титюков. Той припомни, че Центърът се намира в зоната за социално въздействие и близо до него трябва да се случи още един проект - строителството на Център за временно настаняване за лица и семейства на ул. "Мортагон".







Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-zapochna-remontut-na-Krizisniya-centur-za-zheni-zhertvi-na-domashno-nasilie-786323
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.