Официално! "Южен" е най-големият район на Пловдив по жители! Ще има ли още "Оазис"-и?
Автор: Мариана Панчева 11:55 / 03.04.2018Коментари ()51359
© Plovdiv24.bg
"Южен" официално е пловдивският район с най-много жители. Новината първо за читателите на Plovdiv24.bg съобщи райкметът Борислав Инчев.

По данни от 15 март "Южен" изпреварва досегашния водач – "Централен", с 16 души. Цифрите сочат, че към тази дата в първия са регистрирани 82677 жители по постоянен адрес срещу 82661 жители във вече втория. Отделно – районът е втори по площ след "Северен".

В тази връзка ще припомним мнението на един пловдивчанин, изпратено неатдавна до нас:

"Здравейте любима медия. Вие сте източникът на информация, който не се притеснява да посочва реалните проблеми на Пловдив без цензура. Затова реших да споделя виждането си за развитието на района в който живея именно с вас, надявайки се, че ще го публикувате.

Живея от както съм се родил в Кючука. Кварталът бе един от най-приятните за обитание - голям, но без да е пренаселен. Комбинираше соц блокове със старите къщи на местните кореняк пловдивчани. Инфраструктурата позволяваше да имаме всичко около нас и то да е достатъчно - лечебни заведения, магазини, детски заведения, спортна инфраструктура, но...

Всичко хубаво свърши, когато започна агресивното презастрояване на квартала. Постепенно старите къщи се превръщаха в кооперации, които в приземните си етажи, вместо гаражи, имаха магазини. Но все пак положението бе търпимо.

Всичко хубаво за квартала обаче приключи с построяването на гетата, цинично кръстени "Оазис".

Изключително попадение бе анализът ви, че "Оазис"-ите са новите гета на Пловдив. Всеки който спори по темата, да иде да се увери лично за какво става въпрос. С построяването на Оазисите кварталът се пренасели фатално, а още по-лошо е, че този прираст продължава и констатацията, която кметът Тотев направи пред вашата медия преди няколко дни е направо плашеща.

Друг голям проблем е и типът на хората, които населиха "Оазис"-ите, аз ги наричам новопловдивчани. Не ме интересува, а и според мен няма значение, от къде са дошли, важен е манталитетът с който заляха квартала. 

Те са невъзпитани, нетолерантни на пътя, паркират умопомрачително, притежават огромно самочувствие без покритие, изключително нагли и агресивни са. Това поне е впечатлението ми от "сблъсъците" ми с тях в кварталните магазини, заведения, паркинги и прочие. 

Може да звучи крайно като оценка, но според мен в момента се осъществява истински геноцид над типичното местно населени в Кючука и скоро кварталът ще е новата гето-спалня на Пловдив и нивото му ще падне под това на "Тракия", а дори и на "Източен".

Не мога да пропусна и тъжния факт, че ние от крайните райони на Кючука имахме уникална гледка към Родопите, която това бетонно недоразумение засенчи. Направо спря течението на свеж въздух от планината."


Още по темата: общо новини по темата: 24
24.12.2023 »
31.10.2023 »
10.08.2023 »
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Yuzhen-e-nai-golemiyat-raion-na-Plovdiv-po-zhiteli-Shte-ima-li-oshte-Oazis-i-783983
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.