Министърът на образованието участва в конференция за ресурсните учители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 19.03.2018Коментари ()2804
©
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Национална конференция на тема "Ресурсният учител – значим фактор за приобщаващото образование" под патронажа на Министъра на образованието и науката започва в 13.30 ч. в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски". Организатори на събитието са Педагогическият факултет и Университетския център за кариерно развитие на висшето училище, съобщи проф. д.п.н. Дора Левтерова, директор на центъра. Във форума ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Конференцията е посветена на важността и необходимостта от ресурсни учители в процеса на приобщаващо образование. Ще се дискутират проблеми, свързани с подготовка, квалификация, професионалното им и кариерно развитие. Специален фокус се поставя на екипната дейност между ресурсния учител и другите педагогически специалисти, родителите  и представителите на различни общности и институции, обясни проф. Левтерова.

В програмата на министър Красимир Вълчев за деня е предвидено посещение в Младежкия център, където ще бъдат представени добри примери и практики, свързани с неформалното образование. Министър Вълчев ще проведе работна среща и с директорите на образователни институции и представители на социалните партньори.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ministurut-na-obrazovanieto-uchastva-v-konferenciya-za-resursnite-uchiteli-781024
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.