Нека помогнем на тригодишната Лилия, за да има цветно детство! 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 14.03.2018Коментари ()5896
©
През 2017 г. екипът на пловдивската детска градина "Дъга" поде и осъществи с впечатляващ успех инициативата под надслов "Доброто продължава". Тя бе инициирана, за да възпитава у най-малките чувства на съпричастност, отзивчивост и грижа към всеки, който има нужда от подкрепа. Набраните от благородното начинание средства бяха в полза на обитателите на Дом за стари хора "Свети Василий Велики".

Тази година общността от учители и служители, деца и родители ще насочи дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, чиято майка е учителка в градината, а детето ще бъде в първа група през есента. Лилия страда от "ретинопатия на недоносеното" и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението, в помощ на което биха искали да бъдат хората в ДГ "Дъга".

С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората наскоро зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева". Кулминацията на благотворителните инициативи ще стане концертът на децата в "Гранд хотел "Пловдив" на 24.04.2018 г. Към всички пловдивчани ДГ "Дъга" и район "Северен" отправят апел: "Помогни на Лили да има цветно детство" – IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Neka-pomognem-na-trigodishnata-Liliya-za-da-ima-cvetno-detstvo-780203
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.