Обратната страна на медала: Цените на жилищата оскъпиха наемите
Автор: Мариана Панчева 09:10 / 05.03.2018Коментари ()12451
© Plovdiv24.bg
Съдбата на хора, живеещи във фургон без ток и вода затрогна пловдивчани, те са потърсили съдействие за решение на проблема от обществения посредник на Пловдив, научи Plovdiv24.bg. 

Случаят е от миналата година и е намерил централно място в доклада на пловдивския омбудсман по отношение отработените сигнали със социална насоченост. 

В последните годни се наблюдава строителен бум, както и тенденция хората да търсят препитание в големите градове, процес - изключително добре изразен в Пловдив, коментират от институцията.

Високите цени на жилищата, обаче, провокира повишен интерес към наемане на жилища на свободния пазар. Това пък е довело до повишаване наемите в града под тепетата. Така дори за тези, получаващи около средната работна заплата, левовата стойност на наемите се оказва висока. За хората с нисък ценз пък понякога се оказва направо непостижима, което води до нуждата на мнозина - най-вече бедни, болни и възрастни хора, от настаняване в общински жилища или центрове, се описва ситуацията в доклада. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obratnata-strana-na-medala-Cenite-na-zhilishtata-oskupiha-naemite-778496
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.