Двама чуждестранни енолози оценяват вината от "Златен ритон"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 20.02.2018Коментари ()2560
©
Английският дегустатор Пол Капуто и сръбският му колега Томислав Иванович са двамата чужденци, които оценяват качествата на вината в международния конкурс "Златен ритон". Той е част от "Винария 2018", а резултатите от него ще бъдат обявени на 21 февруари вечерта.

Пол Капуто е член на журито за втора поредна година. Според него, тази година предпочитанията на енолозите са насочени към по-свежите вина, за разлика от миналата година, когато комисията е оценявала по-високо узрелите вина.
 
За първи път член на международното жури е Томислав Иванович. Сърбирът, който е с богат опит в международни винени конкурси, определи като чудесни пробите на вината от местни сортове. 

Международният конкурс за най-добро вино се организира от Националната лозаро-винарска камара съвместно със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Над 10% от представените проби вина в конкурса са от местни сортове. За втора поредна година те се състезават за приза "Препоръчано вино от местен сорт". 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dvama-chuzhdestranni-enolozi-ocenyavat-vinata-ot-Zlaten-riton-776249
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.