Читалище "Христо Ботев" се нуждае от спешен ремонт
Автор: Мариана Панчева 16:22 / 05.02.2018Коментари ()5323
© Plovdiv24.bg
Програма на обща стойност 100 000 лева за всички пловдивски читалища ще поискат съветниците от ВМРО при първия възможен случай, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Българските читалища са били хранител и пазител на българската духовност, култура и общност през последните 200 години от турското робство. Те са онова огнище, което не е позволило надеждата да загасне. Те са световен феномен", заяви градският лидер на партията Борислав Инчев.

Конкретен повод за инициативата е отказ на местния парламент да отпусне 32 000 лева за неотложен ремонт (претапициране седалките в залата, ремонт на тоалетните и ремонт на течащия покрив) на читалище "Христо Ботев" в район "Южен" с аргумента, че то не е общинска собственост и за него не би следвало да се харчат общински пари. От ВМРО обаче опровергаха това твърдение с документи и бяха категорични, че Общината трябва да се грижи за своята собственост,още повече, че на фона на останали ремонти сумата не е стряскащо фрапираща.

Самото читалище, обърнаха внимание от ВМРО, притежава третата по голимина сцена с 550 места без балкона. А и като цяло заради масовостта на проявите си читалищата имат своята роля и за 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата. 




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chitalishte-Hristo-Botev-se-nuzhdae-ot-speshen-remont-773598
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.