Млада жена съди министерството на здравеопазването за половин милион лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 31.01.2018Коментари ()4791
©
Млада жена съди Министерството на здравеопазването за половин милион лева. Христина Хрисимова обвинява ведомството, че лечението на съпруга й е забавено фатално.

Георги Хрисимов имал нужда от спешна белодробна трансплантация в чужбина. Документите, с които Георги кандидатства за лечение във Виена, са подадени през юли 2016-а, а Комисията за лечение в чужбина задвижва процедурата през ноември същата година.

Георги издъхва 2 месеца по-късно - през януари 2017 година. Болният мъж дори не успява да стигне до болницата във Виена.

"За мен причината за фаталния край на съпруга ми е дългия период, в който Комисията за лечение в чужбина разглеждаше подаденото от него заявление за финансиране на белодробна трансплантация", коментира Христина Хрисимова в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

"Ако неговият случай беше разгледан като спешен, ако документацията беше разгледана в 2 заседания и решението беше взето в рамките на един месец, съпругът ми щеше да има поне 3 месеца, в които да чака подходящ донор", обясни тя.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Mlada-zhena-sudi-ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-za-polovin-milion-leva-772521
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.