Обясниха какви жилища търсят в Пловдив прииждащите от Димитровград, Хасково и други места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 11.10.2017Коментари ()18305
© Plovdiv24.bg
Близо 50% от сделките с жилищни имоти в Пловдив през 2017 година са за ново строителство, обобщиха представители на над 60 агенции по време на дискусията, организирана от портала Imoti.net вчера. Ръстът на годишна база на издадените разрешителни за ново строителство жилища е 65%. Именно заради тази тенденция брокерите оспориха по време на срещата регистрирания от Агенцията по вписванията спад от 6% в сделките с имоти, където покупките на ново строителство не се отчитат.

Пловдив се разширява заради развитието на нови производства в индустриалната зона, стана ясно по време на дискусията.

"Икономическият растеж доведе го засилено търсене на квалифицирани и неквалифицирани кадри, които идват от слабите икономически райони на Северозападна България, Хасково и Димитровград и се установяват в Пловдив. Новите жители търсят апартаменти, построени с по-качествени материали, с по-добре поддържани входове, затова и интересът е предимно към ново строителство", обобщи мениджърът Снежана Стойчева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyasniha-kakvi-zhilishta-tursyat-v-Plovdiv-priizhdashtite-ot-Dimitrovgrad-Haskovo-i-drugi-mesta-751913
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.