В Пловдив обясниха на младежи как могат да учат в чужбина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 05.10.2017Коментари ()2369
© ПОТВ
За единайста поредна година в Пловдив се проведе изложение "Европейско образование за успешна кариера". Форумът се проведе в хотел "Империал" при изключително висок интерес от кандидат-студенти и родители. Управителят на "Едланта" Ели Тончева обясни, че силният интерес се дължи не само заради дипломата от престижни учебни заведения в чужбина, а и възможността за професионална реализация на младите хора.

Интересът на българските кандидат-студенти към обучение в Холандия и Германия е нараснал с над 30%, заради достъпните такси и богатият набор от стажове и програми. На първо място обаче остава Великобритания, като очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното кралство тази есен.

Представители на учебните заведения представиха пред младите хора специалностите, процедурите за кандидатстване и съответните срокове. Кандидат-студентите получиха знания за практически умения при писане на мотивационно есе, за подготовка на приложно портфолио, за кариерно ориентиране и подхода при избор на специалност.

Основен фактор за кандидатстване в чужбина е успешната реализация веднага след дипломирането и практически насочените специалности, които предлагат чуждестранните университети.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-obyasniha-na-mladezhi-kak-mogat-da-uchat-v-chuzhbina-750966
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.