В Пловдив започват международни фотографски срещи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 04.10.2017Коментари ()2077
©
Международните фотографски срещи ще се проведат в Пловдив в периода от 4 до 26 октомври 2017 г. Включват две програми "Фотоборса“ и "Фотомакет“. Събитието се организира от фондация "Пловдивско фотографско средище" с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2017 година и под знака на "Пловдив – Европейска столица на културата – 2019".

Идеята на програмата "Фотомакет" е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество. Фотомакет е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно, без участие на издателство.

"Фотоборса" е петдневна програма предвиждаща срещи на фотографите от Пловдив и гостите на фестивала с директори на фото фестивали и куратори под формата "Преглед на портфолио". Фотографите участващи в тези срещи ще чуят не само анализа и мнението на експертите, но ще имат възможността да получат предложения за изложби, публикации на книги или други проекти. Портфолио прегледът е място за срещи със специалисти, които могат да подпомогнат авторите в реализацията на творчески и бизнес идеи.

Всеки участник може да представи своето портфолио на максимум 3-ма експерти в индивидуални сесии с продължителност от 20 минути всяка.След края на сесиите експертите ще предложат своето класиране на участниците. Получилият най-много гласове ще бъде обявен за лауреат на прегледа на портфолио и ще получи покана за изложба във фестивала през 2018 г. Датата на провеждането е 7 октомври, събота.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-zapochvat-mezhdunarodni-fotografski-sreshti-750649
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.