Извънредни мерки срещу сметищата в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 14.09.2017Коментари ()6216
©
Съвместни екипи на район "Източен", ОП "Чистота", Общински инспекторат, ОП "Общинска охрана", Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ започват дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в квартал "Столипиново". Това бе решено на състоялата се по инициатива на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков среща с представители на институциите. 

"Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да се наложат и законоустановените санкции. Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на евентуалните глоби", коментира районният кмет.

По думите му, особено засилен ще е контролът на "любимите" за нарушителите места, които са известни както на районната администрация, така и на ОП "Чистота". Николай Чунчуков напомни, че ОП "Чистота" е обособило пред базата си на ул. "Даме Груев" 64 А специална площадка, където могат да се отнесат строителни отпадъци от частни ремонти по домовете.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izvunredni-merki-sreshtu-smetishtata-v-Stolipinovo-746835
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.