В "Централен": Въвеждат еднократни опаковки в детските кухни
Автор: Мариана Панчева 11:12 / 22.08.2017Коментари ()5023
© Plovdiv24.bg
Въвеждането на услуга, която ще улесни максимално родителите, използващи детски кухни анонсира за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Централен". 

Идеята е да закупим машина и да предлагаме храната в еднократни опаковки, разказа Георги Стаменов. До това решение се е стигнало след множество разговори с родители, сами пожелали услугата за по-голямо удобство, което спестява носенето на буркани, подчерта той.

Заради опаковките ще се въведе и втора цена с включена себестойност на опаковките - очакванията са услугата да се оскъпи с около 50-60 стотинки.

Ако родителите искат храната да им бъде разливана в бурканчета, ще си закупят купон от левче; ако искат да се възползват но еднократните опаковки - купоните по всяка вероятност ще са 1,50 - 1,60 лева, поясни Стаменов.

По думите му по този начин ще имаме възможност за създаване на пунктове за храна на повече места, включително и мобилни.

В кухните ни има капацитет да се готви, да се пакетира и до 1 час храната да се раздава на удобни за това места, обобщи районният кмет.

За целта обаче трябва да бъде променена наредбата за цените и реално родителите ще могат да се възползват от възможността от октомври.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Centralen-Vuvezhdat-ednokratni-opakovki-v-detskite-kuhni-742388
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.