Дъжд вали над Пловдив, температурата падна с близо 20 градуса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 16.07.2017Коментари ()8560
© Plovdiv24.bg
Синоптиците този път познаха, а очакваното рязко захлаждане в Пловдив вече е факт. Дъжд вали в града под тепетата, а температурата на въздуха продължава да пада. В момента е само 17 градуса, което е с близо 20 по-малко в сравнение с предишните няколко дни, когато живакът достигна 40 градуса.

"Оранжев" код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за 10 области на страната за днес. Предупреждението е в сила за областите Ловешка, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Благоевградска, София-област, София-град, Пернишка и Кюстендилска. В тези райони се очаква да има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Прогнозираните сумарни количества за денонощието са 35-60 л/кв.м. Ще има условия и за градушки.

За седем области на страната е обявен "жълт" код за обилни валежи и гръмотевична активност за 16 юли. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска. В тези райони се очаква да има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Прогнозираните сумарни количества за денонощието са 15-35 л/кв.м. Ще има условия и за градушки.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Duzhd-vali-nad-Plovdiv-temperaturata-padna-s-blizo-20-gradusa-735354
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.