Бившият първи секретар на БКП в Пловдив е бил открит мъртъв в банята
Автор: Васил Динев 11:49 / 19.06.2017Коментари ()6598
©
Бившият първи секретар на БКП в Пловдив Пантелей Пачов се е самоубил със законно притежавания си пистолет в банята, където е намерен от съпругата си. Трагедията се е разиграла в петък на обяд. Тогава служители на Военния съд, който се намира само на метри от кооперацията на партийното величие, видели полиция и криминалистична лаборатория. 78-годишният Пачов направил фаталната крачка заради рак на дебелото черво. Приживе споделял пред близките, че иска да сложи край на живота си.

"Не е искал да тежи на семейството си. Беше тих и скромен човек. Не беше натрупал пари, както някои други "червени" функционери от миналото. Освен апартамента в кооперацията нямаше други имоти. До последно остана фанатично предан на комунистическите си идеи", коментират съседите от квартала, цитирани от "24 часа". В последните години Пачов е живеел сам със съпругата си, имат две деца. Синът им е в Пловдив, а дъщерята - във Франция.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Bivshiyat-purvi-sekretar-na-BKP-v-Plovdiv-e-bil-otkrit-murtuv-v-banyata-730067
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.