Община Пловдив влиза в голям проект, разказват историите на деца, спасили се от бедността
Автор: Мариана Панчева 13:25 / 18.06.2017Коментари ()2510
©
Община Пловдив ще кандидатства като партньор по проект Face to face for Global Learning с водеща организация Отделът по международни отношения на германския град Кьолн, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Партньори по проекта са още регион Варезе Тоскана - Италия, община Нова Горица - Словения, община Сондербърг -Дания, община Калундбърг - Дания и Община Лангенлойс - Австрия. Община Пловдив е единственият български участник по проекта. 

От друга страна той включва и две извъневропейски страни - Боливия и Танзания. 

Основната му цел е да се представи примера на деца от т.н. беден Глобален Юг, застрашени от живот на улицата, бедност и съдба с фатален край, но намерили спасения в артистични групи, участващи в инициативата. Така творци, артисти, акробати, музиканти ще отправят своите послания към младежи от Европа. 

Ангажиментът на Община Пловдив е включване на училища от територията на града, които да бъдат домакини на трупите от Юг-а. Срок на проекта е 36 месеца.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtina-Plovdiv-vliza-v-golyam-proekt-razkazvat-istoriite-na-deca-spasili-se-ot-bednostta-729902
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.