Отчетоха положителен ефект от махането на паветата от пловдивските улици
Автор: Мариана Панчева 08:55 / 18.06.2017Коментари ()13277
© Plovdiv24.bg
Положителен ефект от премахването на паветата от пловдивските улици отчетоха общинските еколози, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Замяната им с асфалт е довела до намаляване на шума с до 6 децибела, разказа експертът към отдел "Екология" Антония Данаилова.

Само през миналата година бяха премахнати паветата от ключови пловдивски улици - "Любен Каравелов", "Гладстон", част от бул. "Васил Априлов", а тенденцията продължава. 

Проблемът с шума в Пловдив не е малък, 281 857души са подложени на нива над граничната стойност - т.е. на повече от 60 децибела. Шумът основно е от транспорта и най-вече от автомобилния транспорт. Данните са от замерванията, включени в Актуализираната стратегическа карта на шума за агломерация Пловдив, която бе приета от Общинския съвет преди седмица. Целта е определяне на степента на шумовото натоварване в околната среда, както и разработване на екшън план с конкретни мерки и действия, изпълнението на които ще доведат до намаляване и ограничаване на шумовото натоварване. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otchetoha-polozhitelen-efekt-ot-mahaneto-na-pavetata-ot-plovdivskite-ulici-729809
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.