Нещо уникално заработва от утре на Главната на мястото на легендарна книжарница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 06.06.2017Коментари ()49212
©
Новият туристически информационен център в Пловдив ще бъде открит утре от 11 ч. Той е на мястото на легендарната книжарница "Отец Паисий" срещу Римския стадион. Това е третият туристически офис в Пловдив. Помещенията са с модерно дизейнерско оформление и са обезпечени с разнообразни информационни материали и дигитални монитори. 

Такъв например е магнитният пъзел, който предоставя на посетителите възможност да подредят картина на мястото, когато там се е помещавал известният магазин "Княз Борис", площадът е носел същото име, а малко по-късно отваря врати книжарницата и библиотеката на Симеон Василев. 

Красивата сграда, пред която в миналото са се виели опашки за книги, по естествен начин оживява, за да се превърне в лице на града. Модерен информационен център, в който пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или пътеводители или просто да отдъхнат и изгледат филм за Пловдив в стилната и уютна атмосфера на центъра.

Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно. На мястото е поставен и вендинг автомат за вода, кафе и други напитки. Новият туристически информационен център в Пловдив е най-модерният в България. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Neshto-unikalno-zarabotva-ot-utre-na-Glavnata-na-myastoto-na-legendarna-knizharnica-727405
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.