В Пловдив стартира международният фестивал за театър и съвременен танц
Автор: Мариана Панчева 11:58 / 29.05.2017Коментари ()1907
© Plovdiv24.bg
Един от най-силните пловдивски фестивали -международният фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия", стартира на 31 май, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"В момента това е най-голямото издание за съвременен танц. Общината по традиция е партньор", заяви по този повод зам.-кметът по култура Александър Държиков. 

"Черната кутия" е пример за това как се изгражда традиция", категоричен бе и директорът на фестивала Недялко Славов. Тази година в рамките на 7 дни ще бъдат представени 16 международни събития. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски клас, уъркшоп и други. 

Официалното откриване е на 31 май на сцената на камерна зала в Драматичен театър. 4 юни пък е денят, посветен на пловдивските танцови студиа. Закриването е на 6 юни. Организатор на фестивала е Фондация " Черната Кутия", официални партньори са Община Пловдив и Министерство на културата. Активни съорганизатори на проявата са посолствата на САЩ, Израел, Белгия и Австрия, както и културните институти на Италия и Испания в България.

Фестивалът е включен в официалните културни календари на Министерството на културата и Община Пловдив. Финансовата помощ, осигурена от Общината е 36 000 лева. Билети се продават на касата на Драматичен театър Пловдив. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-startira-mezhdunarodniyat-festival-za-teatur-i-suvremenen-tanc-725832
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.