Бетонна плоча затисна работник при разрушаването на емблематичен завод в Перник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 21.05.2017Коментари ()5705
© Plovdiv24.bg
Бетонна плоча се е откъртила при разрушаване на завод "Пектин" в пернишкия квартал "Църква" и е затиснала един от работниците. Инцидентът е станал около 14,30 ч. днес. Веднага на място са пристигнали линейки и противопожарен автомобил. Мъжът, който е бил затиснат от кръста надолу е изваден от огнеборците, бил е контактен. Закаран е в ЦСНМП, съобщава struma.bg., позовавайки се на осведомен източник. 

Завод "Пектин" бе единственото предприятие на Балканите за производство на конфитюри, сладка, сушени плодове и пектин, от години обаче не работи и се руши. Последният собственик на уникалното предприятие е фирма "Пектодар", която дължи стотици хилади на община Перник. Обявен е за продан от съдия-изпълнител в края на миналата година при първоначална цена 296 700 лв. На територията му от 15 дка имаше 11 сгради, от които 9 производствени. Кой сега разрушава предприятието не е ясно.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Betonna-plocha-zatisna-rabotnik-pri-razrushavaneto-na-emblematichen-zavod-v-Pernik-724434
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.