Сливат нови детски градини в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 10:20 / 21.05.2017Коментари ()12099
© Plovdiv24.bg
Процесът по сливане на детските градини в Пловдив продължава, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пловдивският Общински съвет гласува преобразуване чрез сливане на ДГ "Звезда" и ДГ "Елица" в район "Западен".

"Звезда" - с административен адрес ул. "Орфей" 10, е с 8 групи и капацитет 176 деца. Преди години обаче групите са редуцирани на 6, а през 2016/2017 е разформирована още една и в момента градината се посещава от 119 деца. 

ДГ "Елица" пък - с адрес ул. "Орфей" 12, е от 6 групи, 2 от които за деца със специфични потребности Общият й капацитет в за 132 деца, но в момента я посещават 107 деца. 

Така заради намаляване броя на децата в двете градини, както и заради близките административни адреси, се предлага вливане на ДГ "Звезда" в ДГ "Елица" като кметът на Пловдив трябва да извърши подбор на директор на преобразуваната градина.

Така бъдещата градина ще бъде с 11 групи, което предполага много добър бюджет. 

"Една по-голяма детска градина с един по-голям бюджет само ще е в интерес на децата", коментира председателят на комисията по образование Вихра Ерамян. Няма опасения за приема на деца, деца няма да бъдат местени, педагогическият състав също няма да бъде сменян, увери тя.

Гаранция, че за родителите и децата всичко си остава същото, но градината получава шанс да се развива даде и самият зам.-кмет по образованието Стефан Стоянов



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slivat-novi-detski-gradini-v-Plovdiv-724358
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.