Откриват нова специалност в Строителния техникум
Автор: Васил Динев 13:47 / 15.04.2017Коментари ()12841
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГСАГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От дълги години бизнес обществото в Пловдив изпитваше глад откъм специалисти по реставрация. Затова и ръководството на ПГАСГ "Арх.Камен Петков" беше убедено от необходимостта от откриването на тази специалност - архитектурна реставрация, научи Plovdiv24.bg. Тази специалност вече е факт Специалността е разкрита, за да задоволи нуждата от обучени кадри, които да реализират амбициозната програма за съхранение на богатото недвижимо културно и архитектурно наследство на българския народ.

Специалистите, обучени по тази професия, получават умения, за да организират и ръководят изпълнението на строително - монтажни работи при реставрационни и консервационни дейности.

Техникът-реставратор получава и научни знания за изготвянето на съставните части на проект за изпълнение на реставрационни работи, принципите за техническото нормиране на ценообразуването, отчитането и заплащането на труда. Той притежава и компетенциите за участие в разработването на тръжни документи, както и да заснема съществуващи архитектурни обекти.

Завършилите тази специалност могат да се реализират като технически ръководители основно при строителство с налични археологически находки, при укрепване и възстановяване на ценни архитектурни обекти, да работят в офертни отдели на строителни компании, да трасират сгради и съоръжения .
Строителният техникум с голямо нетърпение очаква първите си ученици по тази специалност.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-nova-specialnost-v-Stroitelniya-tehnikum-717460
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.