Банкер: Грешка е да се обграждаш със слаби хора, ще те излагат всеки ден
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 09.04.2017Коментари ()5904
©
"Грешка е да се обграждаш с по-слаби от теб хора, за да блеснеш. Те ще те излагат всеки ден. А го правят и в политиката, и в корпоративния свят". Това обяви в ефира на bTV банкерът Левон Хампарцумян.

Той беше обявен за най-добрият шеф на банка на годината в района на Централна и Източна Европа и Общността на независимите държави. Призът е от годишните Европейски банкови награди на международно финансово издание.

"Човек трябва да има доверие в хората си и да делегира власт и отговорност - не може власт без отговорност - мечтата на всеки политик", каза още Хампарцумян.

По думите му една банка е добре, ако клиентите й са добре и няма как един фрустриран служител да обслужва щастливи клиенти.

На въпроса защо лихвите по кредитите у нас са толкова високи той отговори, че е заради риска на средата - високият процент лоши кредити. В Германия лошите кредити са 10 пъти по-малко, уточни банкерът.

Според Левон Хампарцумян най-важното нещо за успеха е човек да е в баланс със себе си. Неговият съвет е: "Радвайте се на малките неща, големите ще дойдат".



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Banker-Greshka-e-da-se-obgrazhdash-sus-slabi-hora-shte-te-izlagat-vseki-den-716185
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.