И на МОЧА, и на Альоша – от един дол дренки. Те са промяната!
Автор: Любомир Минчев 15:49 / 03.03.2017Коментари ()11542
© Plovdiv24.bg
Да си направим експеримент. Да се съберем една група, да излезем на площада с развято турско знаме и с портрета на Ердоган. И да крещим, че обичаме Турция. Как мислите, колко време ще ни изтърпи толерантният Пловдив, преди да ни заградят пазители на етническия мир.

Вече споделих тази идея по повод честването на деня на защитника на отечеството пред паметника на Съветската армия в София. Чисто руски празник, а българите наобиколили паметника с портрети на Ленин и Сталин. И на никого не му пука, никой не протестира. Можем да обичаме Русия и Сталин на воля, размахват руското знаме под носа ни и ние трябва да аплодираме безпаметността на група идиоти.

Другото традиционно сборище е на Альоша. Почетният руски консул Георги Гергов заведе там посланик Макаров, който каза, че Пловдив е красив и чист град и много прилича на Санкт Петербург. Но до тях се наредиха и представителите на "Нощните вълци" на Путин. Развяха руското знаме и застанаха мирно под шмайзера на Альоша.

Онези от МОЧА и тези от Альоша са от един дол дренки. Те са част от промяната на Корнелия Нинова. Това са нейните хора - с Ленин, Сталин и Путин напред. Това са българите, оглушели от залповете на Аврора. Нов
© Plovdiv24.bg
ите партизани, обявили война на Европа. И командирите им до тях - Нинова, Гергов, Иво Христов.

И какво прави в Пловдив руският посланик Макаров три дни след началото на предизборната кампания. Баш командирът дошъл да каже, че градът е чист и хубав. Само толкова? И без да бие път, това може да му го каже и генералният консул. Но генералният консул трябва да знае от първа ръка каква ще е промяната.

Ако е такава, каквото сериозно ни обещават, да се включим в гражданската инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия - няма никакво време. Пък и за Альоша да помислим пак.



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/I-na-MOChA-i-na-Alyosha-ot-edin-dol-drenki-Te-sa-promyanata-708259
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.