Задържаха 27-годишен, разпространявал порно с деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 01.03.2017Коментари ()4705
© Plovdiv24.bg
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за разпространение на порнографски материали с лица, ненавършили 18 години - престъпление по член 159, ал. 4, т. 1, във връзка с член 159, ал. 2 от Наказателния кодекс.

По искане на наблюдаващия досъдебното производство прокурор са извършени претърсвания на адрес в Шумен, обитаван от 27-годишния Й.Р.

Иззети са компютърни конфигурации, компактдискове, външни харддискове, флашпамети от адреса при специализирана полицейска операция с участието на ГДБОП. До разкриването на разпространението на порнографските материали в интернет с участието на ненавършили пълнолетие лица се стигнало благодарение на сътрудничеството на българските служби съвместно с канадските им колеги. 

Материали с деца участници са разпространявани чрез чат-комуникация за разменяне на файловете между потребители на детска порнография. Назначена е техническа експертиза за иззетите веществени доказателства. Продължава разследването под надзора на Районната прокуратура в Шумен.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zadurzhaha-27-godishen-razprostranyaval-porno-s-deca-707908
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.