Започна кампанията "Да сме здрави" в пловдивските детски градини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 15.02.2017Коментари ()3120
©
Днес бе открита образователната кампания за здравословно хранене и нужда от спорт "Да сме здрави", която се провежда в детските градини община Пловдив за седма поредна година. Стартът бе даден в ДГ "Таня Сивичева" от кмета на район "Тракия" Костадин Димитров и Донка Щилянова, началник на общинския отдел "Образование". Кампанията е безплатна за децата и е част от образователната политика на община Пловдив.

Чрез развлекателни игри децата се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и за нуждата от разнообразния им прием. За малчуганите са осигурени разнообразни полезни награди- консерви със зеленчуци, екологични торбички за пазаруване и книжки за оцветяване със здравословни рецепти, както и бутилка изворна вода и играчки за всеки.

За първи път кампанията включва и безплатна среща-консултация за родителите със специалист по здравословно хранене, който ще изнесе беседа на тема "Профилактика и превенция за здравето на децата чрез храната" във всеки район на Пловдив по предварително обявен график .

През последните шест години кампанията "Да сме здрави" на община Пловдив е обхванала над 25 000 деца и техните родители. През 2017 тя ще обхване 56 общински детски градини с над 4000 деца.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-kampaniyata-Da-sme-zdravi-v-plovdivskite-detski-gradini-704886
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.