Прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна в "Северен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:29 / 08.02.2017Коментари ()4995
©
Днес кметът на район "Северен" Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и директорът на детска кухня "Слънчеви усмивки" Танка Гавазова прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. "Ален мак" № 4 към млечна кухня "Слънчеви усмивки". 

На официалното откриване присъстваха родители и техните деца, потребители на услугата. Подновеното помещение и оборудване отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.

Млечната кухня с адрес бул. "Марица" № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район "Северен" като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е този на ул. "Ален мак" № 4.

През изминалата година детската кухня се сдоби с две нови машини - картофобелачка и месомелачка, поради амортизация на наличните, изгради се слънцезащитно устройство и 15 метрова рампа за детските колички, тъй като достъпът до кухнята бе доста труден за майките. А тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. "Ален мак".

"Убедени сме, че с тази нова придобивка повишаваме стандарта на живот на децата и съдействаме на семействата за тяхното отглеждане", заяви кметът Ралев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Preryazaha-lentata-na-nov-punkt-za-razdavane-na-hrana-v-Severen-703235
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.