Мащабна акция за профилактични прегледи на очи на деца в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 25.01.2017Коментари ()4943
Мащабна акция за профилактични прегледи на очи на деца стартира в Пловдив. Тя е под надслов "Весели очички" и се организира от лайънс клубовете "Евридика", "Пловдив" и "Пловдив - Филипополис" и Центъра за рехабилитация на слепи.

Кампанията започна от район "Западен", като в хода й тук ще бъдат прегледани очите на близо 400 деца. Официален старт на акцията бе даден в Детска градина "Росица", като в събитието се включи и кметът на района Димитър Колев. Той също се подложи на преглед с модерния апарат, като се увери, че зрението му е в перфектно състояние. 

Прегледът се извършва с последно поколение портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c. Апаратът е закупен от трите лайънс-клуба в града и е дарен на Центъра за рехабилитация на слепи. Камерата наподобява фотоапарат, с която чрез звук за кратко време се привлича вниманието на детето и се улавят двете очи в бял правоъгълник.

Изследването се извършва автоматично. Така се проверява роговицата за нередности, извършва се изследване за далекогледство и късогледство, сравнява се пречупването на двете очи, проверява се рефлекса на роговицата и се сравняват размерите на зеницата на двете очи.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mashtabna-akciya-za-profilaktichni-pregledi-na-ochi-na-deca-v-Plovdiv-700031
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.