Съседи били против Благовест заради нетрадиционната му сексуална ориентация
Автор: Мариана Панчева 17:22 / 01.11.2016Коментари ()12204
Благовест Молев, станал скандално известен като пловдивския травестит Алексия, остава в ареста, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С опасност да извърши друго престъпление и заради лошите му личностни характеристики Пловдивският окръжен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение. 

Срещу Молев се водят други две досъдебни производства и той е обвинен не само за хулиганство, но и за закана за убийство и посегателство над дете, спрямо което е извършено блудствено действие, стана ясно в съдебната зала. 

"Последното производство е пред финал и престои да бъде внесен обвинителния акт", поясни окръжният прокурор. 

Обвинението изтъкна още, че ако при тези обстоятелства Молев бъде освободен от ареста, би се разклатило доверието в българското правосъдие.

Защитничката на Благовест/Алексия обаче се възпротиви, че не тези деяния са предмет на сегашното дело. Реална опасност да се укрие няма, категорична бе още защитата.

"Съдействал е на разследването, освен това делото засяга предимно частни взаимоотношения между съседи, мнозина от които са против Благовест/Алексия заради нетрадиционната му сексуална ориентация и целия му облик. 

"Чувствам се зле в ареста", коментира лаконично Молев.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Susedi-bili-protiv-Blagovest-zaradi-netradicionnata-mu-seksualna-orientaciya-680533
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.