Автомонтьор от Варненско продаде кола, оставена за ремонт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 13.10.2016Коментари ()5216
©
Илюстративна снимка
Районен съд - Варна осъди монтьор за обсебване на автомобил от негов клиент. 48-годишният М. Иванов днес в съдебна зала постигна споразумение и призна вината си в противозаконно присвояване на чужд лек автомобил "Мерцедес", оставен му за ремонт от неговия собственик след претърпяна катастрофа. 

Подсъдимият приел да ремонтира деформираната кола през 2010 г. в частната си работилница в близко до Варна село. Междувременно пострадалият собственик допълнително давал на Иванов пари за закупуване на необходими за оборудването на колата резервни части, като споделил, че е готов да преговаря за продажба на автомобила при проявен интерес от потенциален купувач. 

На неустановена дата клиент харесал паркирания в двора на подсъдимия автомобил и изявил желание да го купи на разсрочено плащане срещу сума от 1500 лв. автомобила. Собственикът на колата разбрал значително по-късно за извършената без негово съгласие сделка, а след като не получил и пари от нея - сигнализирал в прокуратурата. 

Според назначената по делото съдебно оценителна експертиза стойността на автомобила към момента на извършване на обсебването възлиза на около 2000 лева.

48-годишният Иванов беше осъден на 7 месеца пробация при двете задължителни пробационни мерки - регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационни служители. Причинените имуществени вреди на пострадалия към момента са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Avtomontyor-ot-Varnensko-prodade-kola-ostavena-za-remont-676266
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.