Откриха две нови детски площадки в ОДЗ "Славей"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 10.10.2016Коментари ()4666
ОДЗ Славей
ул. "Полковник Сава Муткуров" N40

2 коментара за ОДЗ Славей
С приказно тържество кметът на "Северен" Ральо Ралев и директорът на ОДЗ "Славей" Любка Биволарска откриха днес 2 чисто нови детски площадки в двора на детското заведение.

Площадки за игра са изградени и сертифицирани, благодарение на съфинансиране от община Пловдив в размер на 70%, а детската градина участва с 30% от стойността на ремонтните дейности.

Със сумата от 9 600 лв. се извърши демонтаж на старите и амортизирани съоръжения, заравняване и обработване на терена, изграждане на бетонни площадки и поставяне на ударопоглъщаща настилка, монтиране на 5 нови съоръжения за игра, подходящи за деца от 3 до 6 годишна възраст.

Със средства от бюджета на детското заведение, както и с дарения от родителите се положи ударопоглъщаща настилка и пред входа на градината.

Всички присъстващи се насладиха на чудните изпълнения на децата, които представиха един приказен свят и с песни и танци се въплътиха в познатите ни герои от приказките - Червената шапчица, Кумчо Вълчо, седемте джуджета, трите прасенца и т.н.

Събитието съвпадна с откриване на Националната седмица на четенето - инициатива на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността. 

Директорът на детската градина подчерта, че това е само началото от инициативи в Седмицата на четенето. Предстоят размяна на книжки, театрални постановки и много други добри практики и инициативи за повишаване и насърчаване на грамотността.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-dve-novi-detski-ploshtadki-v-ODZ-Slavei-675436
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.