Британските власти забраниха на чужденци да дават съвети за "Брекзит"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 10.10.2016Коментари ()2193
©
Британските власти са забранили на чуждестранните специалисти да дават съвети, свързани с излизането на страната от Европейския съюз. Такава правителствена директива е получило училището по икономика в Лондон (London School of Economics).

В нея се посочва, че от съвета на британското правителство по въпросите около "Брекзит" изключват всички чужденци-консултанти заради националността им, предаде "Гардиън", цитиран от economic.bg.

Според британската медия поетите мерки около отстраняването на чуждестранните експерти от дейността са свързани със страховете на правителството, свързани с евентуално изтичане на информация, която би повлияла негативно в хода на преговорите между Великобритания и ЕС.

Сара Хагеман, асистент в училището по икономика, разкрива, че британското правителство й е съобщило, че както нейните услуги, така и тези на други нейни колеги, които не са британци, вече няма да бъдат необходими.

Хагеман е уважаван академичен преподавател. Тя е работила в Лондон, Брюксел и Копенхаген и е била в Европейския институт на университета в продължение на 7 години. Родена е обаче в Дания, което й пречи да дава компетентни съвети по отношение на "Брекзит".



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Britanskite-vlasti-zabraniha-na-chuzhdenci-da-davat-suveti-za-Brekzit-675320
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.