Спец по тютюните поема "Булгартабак"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:10 / 25.11.2008Коментари ()2619
Нов шеф ще поеме "Булгартабак". Това ще бъде Иван Биларев, който сега е член на Управителния съвет на холдинга. Настоящият директор Ангел Димитров се кани до дни да подаде оставка, а Христо Лачев, срещу когото бяха повдигнати три обвинения за данъчни нарушения, вече е внесъл своята оставка. Предстои Надзорният съвет на холдинга да освободи двамата шефове и да избере новия до седмици.

Биларев е в цигарения бизнес от дълги години. Започва кариерата си в благоевградската фабрика на "Булгартабак". Преди да влезе в управата на компанията, бе шеф на УС на "Никотиана холдинг" - бивш приватизационен фонд, занимаващ се с преработка на тютюни. Като член на УС на холдинга Биларев отговаря именно за тютюните.

Ситуацията със смяната на директорите вероятно ще забави и без това забатачената приватизация на цигарените фабрики. Продажбата на "София-БТ" и "Благоевград-БТ", която се предвиждаше да стане през борсата, е зациклила от месеци. Идеята за борсова сделка не се радва на пълна подкрепа от управляващите. Скандалната продажба на "Цигарена фабрика Пловдив" през лятото и финансовата криза може съвсем да сложат кръст на приватизацията на двата най-големи завода, коментират хора от холдинга. Вече е готова от близо месец документацията за продажба през борсата на тютюнопреработвателното предприятие на холдинга в плевенското с. Ясен. Тя чака одобрение от Надзорния съвет, но рокадите в управата може да я спънат. Увеличението на цените на цигарите догодина и предстоящите избори също ще влошат ситуацията и така трите останали фабрики може да се задържат държавни задълго, ако устоят на конкуренцията на вносители и частници.

Източник: в. "Стандарт"


Още по темата: общо новини по темата: 61
19.11.2008 »
23.10.2008 »
01.10.2008 »
30.09.2008 »
18.09.2008 »
25.08.2008 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Spec-po-tyutyunite-poema-Bulgartabak-67436
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.