Нови правила за маркиране и етикиране на защитените видове утвърди РИОСВ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 18.11.2008Коментари ()859
РИОСВ-Пловдив уведомява, че нова наредба от 31 октомври 2008 г. определя правилата за маркиране и етикиране на защитените видове от дивата флора и фауна. Правилата са валидни за екземплярите, включени в Регламента за опазване на дивата фауна и флора чрез регулиране на търговията с тях, както и за видовете, които са под защитата на Закона за биологичното разнообразие. На маркировка не подлежат новоизлюпени костенурки с дължина на корубата 100 мм, змии до 12-месечна възраст, животни с тегло до 100 гр., с изключение на птиците и аквариумните рибки. За неподлежащите на маркировка екземпляри ще се оформят писмени протоколи.

Маркировката на видовете се извършва чрез микрочипове, затворени или отворени пръстени, ушни марки, татуировки или снимки. Микрочиповете се поставят задължително от ветеринарни специалисти и в подходящи условия. Информацията за пръстените за птиците се предоставя от РИОСВ и включва номер, код на държавата, произход на птицата, година на излюпване и др.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-pravila-za-markirane-i-etikirane-na-zashtitenite-vidove-utvurdi-RIOSV-66606
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.