Отнеха дете от приемно семейство заради бой с пръчка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 26.07.2016Коментари ()3217
© Вulfoto
Снимката е илюстративна
Окръжният съд във Велико Търново отне непълнолетно дете от приемните му родители и го настани в социално заведение. Причината е жалба от страна на детето, че е било обект на насилие и че му е нанесен побой с пръчка от мъжа, с когото приемната му майка живеела на съпружески начала. 

Самата майка твърди, че детето лъже и че то се било самонаранило с пръчката по крака и главата, тъй като било доста буйно и палаво. Родителката обяснява пред съда, че детето няколко пъти е бягало от дома, тъй като не желаело да живее в това приемно семейство.

Според съда изложените от приемната майка факти доказват по безспорен начин, че тя не е в състояние да се справи с отглеждането и възпитанието на детето, чийто характер очевидно изисквал по-специфични грижи и внимание. Поради това се налага детето да и бъде отнето и да бъде настанено в социално заведение, където ще бъде обгрижвано от специалисти възпитатели и социални работници. 

Според съда най-подходящото място за преместването на детето е Центърът за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. "Вън от спорните по делото факти - бито ли е детето или не, изтъкнатите по-горе обстоятелства сочат необходимостта от изменение и корекция на взетите спрямо детето мерки за закрила", се казва в мотивите на окръжния съд.


Източник: Монитор


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otneha-dete-ot-priemno-semeistvo-zaradi-boi-s-pruchka-658304
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.