Всички на това кръстовище в Пловдив стоят и чакат! Ето защо никой не смее да тръгне!
Автор: Васил Динев 13:45 / 14.07.2016Коментари ()22809
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на сайта във връзка с ремонта на булевард "Княгиня Мария Луиза" и работата на светофарните уредби на кръстовището с бул. "Източен". Сигналът ще бъде своевременно предаден на отговорните институции:

Здравейте! След като започна ремонтът и на южното платно на бул. "Мария Луиза" в участъка от църквата "Св. Петка" до бул. "Източен", искам да Ви обърна внимание на следния парадокс: платното за движение е затворено за преминаване и по него не се движат автомобили.

В същото време светофарната уредба си работи както винаги и подава сигнали на движещите се по затвореното южно платно, при положение, че такива няма. 

Получава се парадокс, в който в един момент движението в цялото кръстовище спира, защото се подава зелен сигнал на колите, които трябва да се движат по затвореното платно, а такива изобщо няма и в един момент останалите 3 потока седят и гледат как наистина никой не минава.

При положение, че светофарите вече са умни и могат да се контролират и въздействат от хората в новоизграденият специално за тази цел център, няма ли кой да спре подаването на сигнали по затвореното платно и да регулира светофара да подава сигнали адекватно?

Това може да стане много бързо, тъй като движението на това кръстовище е турбинно и всяко от 4-те посоки се пуска да премине отделно.

Ако просто се спре светофарът на затвореното платно, така ще се елиминира този интервал, през който не минава никой през кръстовището и ще се намали времето за чакане на останалите 3 потока. 

Нека най накрая някой от тези, които започнаха да контролират умните светофари, докаже, че наистина някой следи и мисли за движението в този град, защото до момента това не се случва и силно се съмнявам, че в бившият хотел на Ванко 1 са се настанили хора, на които им плащат да седят по цял ден пред големите монитори и да наблюдават как се движат някакви коли по някакви кръстовища.




Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vsichki-na-tova-krustovishte-v-Plovdiv-stoyat-i-chakat-Eto-zashto-nikoi-ne-smee-da-trugne-655442
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.