Прецедент: Шофьор отнесе глоба за окъпан пешеходец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 07.06.2016Коментари ()12709
© Монитор
Шофьор окъпа съвсем безплатно пешеходец в Мездра, но ще трябва да се бръкне с 10 лева. Това решиха магистратите в железничарския град, които гледаха май единственото по рода си дело у нас.

До процеса се стигнало след като през март водачът преминал с висока скорост през улична дупка, пълна с дъждовна вода на булевард "Александър Стамболийски". Местен жител, който по това време чакал на тротоара, за да премине, пък бил облят от глава до пети с калната течност. Окъпаният започнал гневно да маха и да крещи по шофьора, но той натиснал още по-яко педала на газта.

Случката се разиграла пред очите на ченгета, които веднага погнали джигита с патрулката си. Настигнали го на улица близо до пощата, дръпнали му едно конско и го глобили с 20 лева.

Шофьорът обаче преценил, че безплатния душ ще му излезе много скъпо и обжалвал санкцията в съда. Магистратите взели пред вид всички аргументи на двете страни и излезли със соломоновското решение водачът все пак да бъде наказан, но намалили глобата му наполовина.


Източник: Агенция "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Precedent-Shofyor-otnese-globa-za-okupan-peshehodec-646207
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.