След 2 години чакане кастрят опасни дървета в центъра на Пловдив
Автор: Мариана Панчева 11:10 / 29.05.2016Коментари ()3303
© Plovdiv24.bg
Цели две години пловдивчани чакаха отговор на заявление за санитарна сеч по улица "Иларион Макариополски". За случая разказа читател на Plovdiv24.bg.

"Днес - 25.05.2016, получих отговор от отдел "Екология" на запитването ми относно заявлението за санитарно почистване на ул. "Иларион Макариополски". Заявлението е включено в графика на ОП "Паркови и градини" за изпълнение през месец Юни/2016.

Аз и моите съседи ще очакваме с нетърпение изпълнението, проточило се цели 2 години", написа до редакцията ни Константин, пояснявайки, че самото заявление е подадено на 08.08.2014 година. С него живеещите на въпросната улица декларирали желание за санитарно почистване на дърветата в отсечка между улици "Капитан Райчо" и "Марин Дринов" - на гърба на пивоварна "Каменица".

Така започнало голямото чакане, което принудило хората на моменти дори сами да подкастрят сухите клони и тези, опиращи във фасадите. 

"Задавам въпроса: Какъв е срока, в който Общината би трябвало да реагира на "странични" или "неспешни" текущи сигнали (защото ако са СПЕШНИ, то те неимоверно са свързани с бедствие или нещастен инцидент, именно в следствие на неглижиране на предварителните съобщения) и да бъде в услуга на гражданите? 2 години ли? Или повече?

В същото време ние гражданите сме длъжни в срок (от месец до година) да си платим данъците, да си премахнем стария автомобил, да си съборим незаконната постройка, да се отчетем пред "НОИ", "НАП", "КАТ" и други институц
© Plovdiv24.bg
ии!
Да! Адмирирам и съм за сроковете и за реда, но нека нещата да бъдат двустранни, равностойни! Неработата на институциите стимулира безучастието, безотговорността, нарушаването на законите и т.н.

Оставаме, аз и моите съседи, с надеждата за успешно развитие и своевременно решение на въпроса. Поздрави."

Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Централен". Георги Стаменов коментира, че районната администрация вече е отработила наличните сигнали за кастрене на дървета. В момента обаче приоритетно тази дейност се извършва по ул. "Любен Каравелов" и "Васил Априлов" във връзка с предстоящото отваряне на почти готовата част на булеварда. Той помоли пловдивчани за още малко търпение, но бе категоричен, че ще дойде редът на всички.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sled-2-godini-chakane-kastryat-opasni-durveta-v-centura-na-Plovdiv-643874
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.