Започнаха нов паркинг за 40 автомобила в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 18.04.2016Коментари ()4862
Изграждането на нов паркинг започна в "Западен". Той се намира на улиците "Царевец" и "Дрян" и ще осигури паркоместа за 40 автомобила.

Символичната първа копка направиха кметът на район "Западен" Димитър Колев и неговият заместник Нонка Симеонова. Официалният старт на изграждането на съоръжението бе уважен от кметовете на "Източен" и "Северен" Николай Чунчуков и Ральо Ралев и директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Паркингът ще е разделен на три, като част от него е пред блока на улица "Дрян" с номера от 2 до 6, а друга - пред "Царевец" 30. При неговото изграждане няма да бъдат премахвани дървета, а сега съществуващата градинка ще бъде изцяло запазена. 

"Паркингът е по желание на жителите тук. Аз самият отдавна съм замислил неговото изграждане и сега настъпи моментът той да бъде направен. Надявам се след като бъде готов да се облекчи проблемът с паркирането в този район, който е изключително натоварен заради близката болница", заяви след първата копка кметът на "Западен" Димитър Колев.

Той припомни, че само за миналата година в района са разкрити над 200 изцяло нови паркоместа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochnaha-nov-parking-za-40-avtomobila-v-Zapaden-634316
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.