Барикадиралият се в "Стрелбище" мъж е имал и втори пистолет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 28.03.2016Коментари ()2327
© bTV
Още едно оръжие са намерили полицаите в дома на Петър Коджейков, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Стрелбище", след като стреля по дъщеря си и по полицай. Операцията по обезвреждането и извеждането му продължи над 20 часа. И двете оръжия в дома на Коджейков са незаконни.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че при задържането Коджейков е произвел няколко изстрела по полицаи. Два от тях бяха към жизненоважни органи на екипа по задържането, уточни Костов.

Не е ясно дали това негово поведение не е вследствие на инсулт или болестно състояние или на психично заболяване, коментира директорът на СДВР Младен Маринов.

Ирина Христова, която помогна да бъде сложен край на драмата в "Стрелбище" без жертви, разказа в предаването "Тази сутрин" по bTV, че промяната в поведението на Петър Коджейков настъпила след прекаран инсулт.

"Фразата, която провокира неговата стрелба, е следната - той почва да говори за мазетата. Дъщеря му се обръща и казва - стига с тия мазета, няма да си ги занесеш никъде. Беше моя грешка, казва тя, извадил е пистолет. Стрелял е по пода до крака й", разказа жената.

Ирина се оказва ключовият преговарящ на финала на акцията.



Още по темата: общо новини по темата: 4
27.03.2016 »
27.03.2016 »
27.03.2016 »
27.03.2016 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Barikadiraliyat-se-v-Strelbishte-muzh-e-imal-i-vtori-pistolet-629137
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.