ОДС обяви изборните си листи. Петър Стоянов и Йордан Бакалов начело в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:22 / 19.04.2005Коментари ()2376
Коалиция ОДС, в която са СДС, Демократическа партия, Движение "Гергьовден", БЗНС-обединен и партията ДРОМ, днес обяви първите в листите на кандидатите за народни представители. Очаквано водач на листата в Пловдв-град е бившият президент Петър Стоянов, който ще оглави и списъка в Смолян. Народният представител и председател на областната структура на СДС Йордан Бакалов е начело в предизборната листа за Пловдив-област. За Пазарджик това е Иван Колчаков.
Лидерът на ОДС Надежда Михайлова ще води листите в 23-ти Софийски район и във Варна, Лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски ще бъде първи в листата на ОДС в 25-ти софийски избирателен район, а в Бургас - лидерът на движение "Гергьовден" Любен Дилов-син. Водач на листата на ОДС в Разград ще бъде зам.-председателят на СДС Ергин Емин. Другите зам.-председатели на партията Емануил Йорданов и Николай Младенов ще бъдат първи съответно в Кюстендил и в Добрич. Главният секретар на СДС Ваньо Шарков ще води листата на ОДС в Стара Загора. Зам.-председателят на парламентарната група на СДС Валентин Василев е начело на листата в София-област. Депутатът Христо Марков ще бъде първи в листата на ОДС в Перник. Трима кметове - Найден Зеленогорски в Плевен, Елеонора Николова в Русе и Веселин Златев в Шумен ще оглавят листите за градовете си. Председателят на МСДС Калоян Методиев ще бъде първи в листата на ОДС в Търговище. За останалите градове водачи на листи ще бъдат Величко Йонов - Видин, Данаил Иванов -Враца, Мирослав Семов - Габрово, Валентин Манев - Кърджали, Георги Митев - Ловеч, Любомир Иванов - Монтана, Красимир Димитров - Силистра, Методи Андреев - Сливен, Николай Вълчев - Хасково и Илиян Бъчваров - Ямбол.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/ODS-obyavi-izbornite-si-listi-Petur-Stoyanov-i-Iordan-Bakalov-nachelo-v-Plovdiv-6249
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.