Пловдивчанин оглави Националната асоциация на зърнопроизводителите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 11.03.2016Коментари ()2222
©
Светослав Русалов
Членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите са недоволни от водената политика в сектор "Зърнопроизводство". 

Те настояват за спешна промяна в условията и правилата на Програма за развитие на селските райони 2014-2020г., тъй като липсват прозрачност и обществен мониторинг при одобряване на проектните предложения и при сключването на договори. 

Това поражда съмнения за нелоялни практики по мярка 4 - "Инвестиции в материални активи", което води до критично напрежение сред членовете на асоциацията. 

Това стана ясно на приключилото в Стара Загора Общо отчетно-изборно събрание, на което за нов председател бе избран Светослав Русалов, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдив. 

Той ще представлява организацията на национално и европейско ниво през следващите две години. Русалов заема мястото на досегашния председател Румяна Ангелова, чиито мандат изтече. До момента той беше зам-председател на УС на НАЗ.

На събранието бе припомнено, че министерство на земеделието и храните и Парламентарната комисия по земеделие и храни бяха поели ангажимент да приемат Закон за браншовите организации в сектор "Земеделие". 

Забавянето e предпоставка за появата на нормативен хаос, заявиха възмущението си членове на асоциацията. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanin-oglavi-Nacionalnata-asociaciya-na-zurnoproizvoditelite-624846
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.