Открита педагогическа практика в ЦДГ "Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:48 / 16.02.2016Коментари ()5999
©
ЦДГ Бреза
ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови" N21

2 коментара за ЦДГ Бреза
За пореден път детска градина в район "Северен" стана център на открита педагогическа практика, която бе организирана от РИО на МОН Пловдив в лицето на Добринка Кузмова, старши експерт по предучилищно възпитание. 

След подобна изява в края на януари в ЦДГ "Бреза" днес домакин на събитието бе една от най-предпочитаните от пловдивчани градини в района - ЦДГ "Марица".

Директорката Надежда Дервенска посрещна в красивата сграда гости от цялата област - учители и ръководители на детски заведения, както и традиционни гости от районната администрация - този път представена от Красимир Асенов и от главен експерт "Образование и култура" на района Нели Нончева. 

Дервенска представи своята градина и екипа от висококвалифицирани педагози, благодарение на чийто труд ЦДГ "Марица" е водещ предучилищен център в Пловдив. И Дервенска, и Минева изразиха убедеността си, че сработването между кметската институция и градинката е в основата на успехите на ЦДГ "Марица" и на високия и авторитет сред обществеността.

Педагогическата практика беше реализирана във втора възрастова група с образователно направление "Природен свят", като основната тема беше свързана с вкусните и полезни плодове. 

В процеса на забавните ситуации, ръководени от своята любима учителка Марияна Чифчийска, децата изразиха осъзнатата от тях необходимост да се консумират пресни плодове, показаха умения да групира
©
т плодовете по един видим признак - техния цвят, научиха, че трябва да се спазват определени правила при манипулиране с плодовете и при консумацията им. 

Чифчийска разкри основните похвати, които използва в ежедневната работа с децата, и обясненията и, както и впечатленията, породени от видяното в откритата практика, провокираха многобройни позитивни отзиви и въпроси от страна на гостите. Те бяха единодушни, че ще отнесат в своите детски заведения наученото и преживяното в ЦДГ "Марица". 

Откритата практика доказа полезността на подобен вид методически срещи, по време на които находчивите решения на определени ситуации са източник на нов, обогатяващ опит, който е източник на професионален растеж.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrita-pedagogicheska-praktika-v-CDG-Marica-618988
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.