Фен страница на премиера призова: Подкрепете Пловдив за най-добра европейска дестинация!
Автор: Васил Динев 13:14 / 22.01.2016Коментари ()5779
©
Ето как привърженици на премиера във Фейсбук подкрепиха Пловдив, който е номиниран и участва в класацията за най-добра европейска дестинация:

"Пловдив е номиниран за "Най-добра дестинация в Европа" в международна класация. Подкрепете българския град, като гласувате в посочения линк.

Сгушен в южната част на България, Пловдив е водещ културен, религиозен, винен и търговски център, който никога не пропуска да разкрие нови вълнуващи аспекти от характера си.

Със своята 8-хилядолетна история Пловдив е обявен за най-стария продължително населен град в Европа и 6-тия най-стар в света. Градът е вписан под номер 3 в "ТOП 10 най-красивите древни градове в света". Градът също така бе включен в класацията на Lonely Planet за "ТOП 10 дестинации, които трябва да посетите през 2015 г.".

Разнообразието от обекти и дейности превръщат Пловдив в истинско съкровище на Земята, което трябва да бъде открито. Перлата на града е Старият град, който е запазил исторически пластове от праисторическо, тракийско, елинистическата, римската, византийската, Средновековието, Възраждането и Новото време.

Изключително добре са запазени римски паметници и мозайки, както и църквите и възрожденските къщи, повечето от които са превърнати в музеи или бутикови хотели и ресторанти".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Fen-stranica-na-premiera-prizova-Podkrepete-Plovdiv-za-nai-dobra-evropeiska-destinaciya-612617
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.