Софийска група избра Пловдив за първия си концерт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 16.12.2015Коментари ()1835
©
Групата Global Society е създадена през 2014 година в София с идеята да твори и представя изцяло авторска музика.Това е нов smooth/acid jazz проект, в основата на който стои Павлин Бъчваров - Пацо, пианист, композитор, автор на музиката и аранжиментите в проекта, известен на музикалната сцена от участията си в проекти с Графа, Мария Илиева, PIF, Kaffe, UNDO.

В групата участват още: Кирил Петров (ударни) и Димитър Сираков (бас китара и контрабас). Павлин Бъчваров използва елементите на класическата музика в колаборация със стиловете Acid jazz, Smooth jazz, силно повлиян от скандинавската джаз музика на 90 -те години на XX век, симфоничната музика, както и съвременната поп и рок музика. 

Global Society са иновативни, искрени и изящни в своя музикален изказ. Оригиналното и специфично звучене на групата се дължи на преплитането на акустичен и дигитален звук. Това е музика със силен емоционален заряд, движен от творческото вдъхновение, талант и фин естетически усет на едни от запомнящите се съвременни музиканти. 

Първият концерт на групата е в Пловдив на 22.12. oт 21,00 часа в Bee Bop Cafe. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sofiiska-grupa-izbra-Plovdiv-za-purviya-si-koncert-604376
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.