Форум "Домашното насилие не е домашен проблем" събира институциите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 13.11.2015Коментари ()1350
© Plovdiv24.bg
На 16-ти ноември 2015 г. от 14,00 ч. в зала "Менделсон", хотел "Лайпциг", бул. "Руски" № 70 ще се проведе форум на тема "Домашното насилие не е домашен проблем".

Форумът се организира от Фондация "Национален Алианс за работа с доброволци" Пловдив и Фондация "Стефан Нойков" София в изпълнение на проект "Дом без насилие", чиято цел е намаляване на случаите на домашно насилие в ромските общности в 10 общини в България - Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и Кричим. Община Пловдив е официален партньор по проекта. 

В рамките на събитието ще бъде направен преглед на ситуацията по проблема "домашно насилие" в община Пловдив и ще бъдат изведени препоръки за подобряване на координацията и сътрудничеството между различните заинтересовани страни при предоставяне на подкрепа на жертвите на домашното насилие.

Във форума ще участват представители на институции и организации, които имат отношение към темата - община, полиция, прокуратура, неправителствени организации, доставчици на социални услуги.
Във връзка с провеждането на форума, бихме искали да ви поканим на брифинг, който ще се проведе в същия ден - 16.11.2015 г., в зала "Лайпциг"на хотел "Лайпциг", от 15.00 ч. 

На брифинга ще Ви запознаем с идеята на проекта и с междинните резултати от дискусията на форума в Пловдив, както и с бъдещите ни намерения, свързани с изпълнението на дейностите по проекта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Forum-Domashnoto-nasilie-ne-e-domashen-problem-subira-instituciite-v-Plovdiv-596541
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.