Кричим се сдоби с нова пречиствателна станция и канализация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 21.10.2015Коментари ()1606
Община Кричим успешно приключи проекта за "Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води". Това стана ясно по време на заключителната пресконференция по проекта. 

По този начин почти 100% от домакинствата вече са свързани с канализационната мрежа и отпадъчните води се отвеждат към новата пречиствателна станция.

"Ограничени са авариите и загубите по водопроводната мрежа на територията на град Кричим, в резултат на извършената реконструкция и рехабилитация. Подобрено е и качеството на питейната вода", подчертаха на пресконференция днес кметът на Кричим Атанас Калчев и ръководителят на проекта Иво Стойчев. 

От администрацията в Кричим са убедени, че след успешното изпълнение на проекта, в района ще бъдат привлечени и повече инвестиции. 

"Надявам се, че с реализирането на този проект Кричим ще стане един по-атрактивен за инвеститорите град, защото вече можем да предложим един добре благоустроен град, което всеки инвеститор иска", подчерта председателят на Общинския съвет Анка Хаджиева. 

Проектът е от високо обществено и социално-икономическо значение за населението в Кричим и допринася за изпълнението на Главната стратегическа цел на Оперативна програма Околна среда за "Подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура", както и за поетите от България към Европейския съюз ангажименти в сектор "околна среда".

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейски съюз, от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 год." и от бюджета на община Кричим.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Krichim-se-sdobi-s-nova-prechistvatelna-stanciya-i-kanalizaciya-591148
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.