В Пловдив правят повдигнати зебри, за да се намали скоростта по пътищата
Автор: Мария Морунова 11:32 / 24.08.2015Коментари ()6948
© Plovdiv24.bg
Общината ще прави повдигнати пешеходни пътеки, за да намали скоростта по пътищата. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той обясни, че в петък е имал среща с министъра на вътрешните работи, на която са коментирали, че Пловдив е на първите места по ПТП в страната.

"В тази насока община Пловдив още тази седмица ще инициира среща с новия директор на полицията, на която ще предложим създаването на съвместна група, която да предложи кои зебри в града да бъдат повдигнати с цел намаляне на скоростта", обясни градоначалникът.

Той беше категоричен, че високата скорост в Пловдив от тук насетне изобщо няма да се толерира. Дори сподели, че в предходните дни в Тунела бил изпреварен от автомобил, който се е движел с около 100 км/ч.

Тази съвместна група от полицията и Общината ще обходи пешеходните пътеки в града и ще прецени кои от тях могат да бъдат повдигнати.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-pravyat-povdignati-zebri-za-da-se-namali-skorostta-po-putishtata-578501
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.