Новият шеф на МВР Пловдив назначен да развали схемите на местно ниво
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 21.08.2015Коментари ()8488
Христо Разсолков (вляво)
Няма да му е лесно на новия директор на областната полиция в Пловдив. Трябва бързо да навлезе в спицификата на обслужваната територия. Негов минус е, че не познава добре контингента, но той притежава голямо предимство - няма сантимент към ръководения от него състав и ще бъде обективен.

С тези думи вчера главният секретар на МВР Георги Костов представи пред ръководния състав на пловдивската полиция новия директор Христо Разсолков. Той идва от Благоевград, където оглавяваше тамошната дирекция. 33-годишният полицай е завършил Академията на МВР и право в ЮЗУ "Неофит Рилски". Женен е за пловдивчанка и има 8-годишен син.

"Първото, което ще направя, е да се запозная със състава и да запазя добрите практики, а лошите да ги отстраня по най-бързия начин", обяви Разсолков. Той се надява бързо да се сработи с екипа.

Започнал е кариерата си през 2003 г. като оперативен работник в Седмо РУП в София. През 2009-а става началник-група, а на следващата година оглавява сектор "Наркотици". През 2013 г. е назначен за шеф на полицията в Банско, а от април т.г. поема дирекцията в Благоевград. 

"И в онзи район имаше много катастрофи, но успяхме да ги намалим", каза Разсолков. Говори се, че близък до Костов.

Според главния секретар една от слабостите на пловдивската дирекция е сигурността на пътя.

"Пловдив е градът с най-много убити при катастрофи. За полугодието те са 40 и с осем повече от София", изтъкна Костов. 

Другият упрек, който отправи към досегашното ръководство, е подценяване на превантивно-охранителната дейност. Затова се надявал новият директор да бъде достатъчно твърд и решителен.

На въпроса защо се назначава външен човек, Костов попита: "А защо трябва да е вътрешен?".

Част от пловдивските полицаи са леко засегнати, че ще ги ръководи човек, дошъл от друг район. И затова приемат назначението малко резервирано. Те смятат, че местната дирекция разполага с достатъчно подготвени кадри. 

И изтъкват, че Пловдив е дал на МВР доста ръководители - Валентин Петров, Калин Георгиев, Тодор Гребенаров. Някои допускат, че ще има рокади.

Според запознати назначаването на външен кадър се прави с една цел - да развали всички схеми на местно ниво, тъй като не е част от тях.

"Уличени са служители във вредна практика заради пътен инцидент със смърт. Очаквам случаят да се разплете и всеки да си понесе вината. До 2-3 седмици се надяваме да имаме резултати", каза главният секретар на МВР. 

Той не отхвърля хипотезата въпросните служители от МВР, присъствали на въпросната катастрофа, да са извършили престъпление. 

"Нарушението е факт, нека прокуратурата си свърши работата", обобщи Георги Костов.

Досегашният директор Пламен Узунов получи от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов почетен плакет.


(c) ПОТВ


Източник: в. "24 часа"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Noviyat-shef-na-MVR-Plovdiv-naznachen-da-razvali-shemite-na-mestno-nivo-578019
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.