Сложиха ограничителни колчета срещу обратен завой на бул. "Шести септември“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 13.08.2015Коментари ()8973
Екип на ОП "Организация и контрол на транспорта" монтира около 70 ограничителни колчета от двете страни на преградните пана по бул. "Шести септември" пред паметника на Съединението.

Това е едно от местата, където някои шофьори често нарушават двойната непрекъсната линия върху пътното платно и по този начин създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия, обясни директорът на общинското предприятие Васил Павлов.

Монтирането на ограничителни колчета е в съответствие с политиката на Община Пловдив за осигуряването на по-голяма безопасност на движението. Подобни съоръжения вече са поставени на бул. "Източен" в отсечката от бул. "Княгина Мария Луиза" до бул. "Шести септември", на бул. " Христо Ботев" - от ул. "Авксентий Велешки" до Бетонния мост, от хотел "Марица" по моста до Панаира в южна посока и на "Брезовско шосе" - в участъка от бул. "Дунав" до ул. "Розова долина", където, нарушавайки двойната непрекъсната линия, водачи на автомобили също правят нерегламентиран обратен завой.

Новите ПВЦ ограничителни колчета са по-високи. Предстои монтажът им на бул. "Шести септември" в зоната от пешеходния светофар пред Районния съд до бул. "Цар Борис III Обединител".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slozhiha-ogranichitelni-kolcheta-sreshtu-obraten-zavoi-na-bul-Shesti-septemvri-576329
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.